Uszczelki kominkowe img

Sznur z włókna szklanego o splocie haczykowym Typ ESS/HC

Warunki techniczne - opis

Sznur typu ESS/HC produkowany jest z przędzy teksturowanej ze szkła borowo-glinowo-krzemowego typu E o wytrzymałości temperaturowej do 650°C. Dzięki zastosowaniu dziewiarskiej metody plecenia uzyskano dużą miękkość i elastyczność uszczelnienia, co w dużym stopniu ułatwia montaż we wkładach kominkowych. Standardowo gotowy wyrób dostarczany jest na cewkach tekturowych w odcinkach długości 100 mb.

Parametry techniczne:

OPIS PARAMETRU WARTOŚĆ
Typ ESS/HC
Surowiec Przędza szklana teksturowana typu E Ø 9 µm
Sposób wykonania Haczykowaty, bez rdzenia
Maksymalna temperatura krótkotrwałego użytkowania 650º C
Maksymalna temperatura pracy ciągłej 500º C
Minimalna temperatura stosowania -100º C
Zakres pH 3 - 14
Rodzaj zbrojenia  brak
Gęstość  0,6 g / cm3
Kolor Czarny lub ciemnoszary 
Zakres wymiarowy  Ø 5 – 14 mm


Taśmy z włókna szklanego.

Warunki techniczne - opis

Taśma z włókna szklanego produkowana jest z przędzy teksturowanej ze szkła borowo-glinowo-krzemowego typu E o wytrzymałości temperaturowej do 650°C. Dzięki zastosowaniu dziewiarskiej metody plecenia uzyskano dużą miękkość i elastyczność uszczelnienia, co w dużym stopniu ułatwia montaż we wkładach kominkowych. Standardowo gotowy wyrób dostarczany jest na cewkach tekturowych w odcinkach długości 100 mb.

OPIS PARAMETRU WARTOŚĆ
Typ Wolna, bez rdzenia
Surowiec Przędza szklana
Splot Prosty, jednowarstwowy
lub wielowarstwowy
(zależnie od grubości)
Maksymalna temperatura krótkotrwałego użytkowania 650º C
Maksymalna temperatura pracy ciągłej 500º C
Minimalna temperatura stosowania -100º C
Punkt topnienia włókien 1000º C
Kurczliwość w % (24 h w 800° C)  Max. 3%
Gęstość 1-1,1 g / cm3
Kolor Czarny lub ciemnoszary 
Zakres wymiarowy  Szerokość: 10 – 100 mm
Grubość: 2 – 20 mm

Newsletter

Chcesz być informowany o nowościach i promocjach przygotowanych przez Węgier Glass?

 

probowki.com.pl wykorzystuje cookies w celu zapewnienia jak najlepszej obsługi. Jeśli będziesz kontynuować przeglądanie strony, zgadzasz się na wykorzystanie cookies.

  
Akceptuję cookies na tej stronie